Cases

  27 Bruggen gemeente Ronde Venen

  27 Bruggen gemeente Ronde Venen

  Vanuit onze bouwkundige achtergrond doen we veel projecten in woning- en utiliteitsbouw. We zijn echter ook actief in civiele werken en kunstwerken zoals de sector dit zelf noemt. Voor de gemeente Ronde Venen digitaliseren wij al hun bruggen. In 2022 hebben we reeds 27 bruggen volledig 3d ingemeten.
   

  Inzicht in bezit
  Primair hebben we deze bruggen opgenomen om voor beheer en onderhoud actuele modellen en tekeningen te creëren. Dit versnelt de planvorming en daaropvolgende besluitvorming.  Door meer inzicht te geven over het bezit en de status daarvan is een betere planvorming en aanbesteding mogelijk. Dit geeft de gemeente Ronde Venen meer grip op het proces en daarbij horende financiën.
   

  RDnap
  In de civiele sector is men gewend te werken met modellen en tekeningen die gerelateerd zijn aan het RDnap stelsel. Hiermee is bijvoorbeeld bekend hoe hoog de onderkant van de brug is t.o.v. NAP. Door deze naast de data van waterstanden te leggen is een doorvaarhoogte te bepalen. BIMpartners heeft naast 3d scanners GPS rovers om vaste punten binnen het project in te meten en te koppelen aan elk gewenst stelsel.

  Opdrachtgever Gemeente Ronde Venen
  Locatie Breukelen, Baambrugge, Abcoude, Vinkeveen, Mijdrecht, Wilnis, e.o.
  Jaar 2022
  Software Faro Scene
  Hardware Faro S150, Trimble GPS rover
  Output E57, RCP, IFC
  Grootte
  Terug