Bekijk & beheer uw
  gebouw digitaal
  NavVis IVION

  online PointCloud viewer

  Geen dure hard- of software benodigd! U bekijkt de door ons geleverde 3d-scans eenvoudig online, overal ter wereld. 
  Klik op onderstaand logo om naar ons klantportaal te gaan en demo projecten te bekijken.
   

  De voordelen van NavVis IVION:

  • beveiligde klant-omgeving
  • download naar bekende formaten (E57,RCS,PTS,etc)
  • bouw uw eigen vastgoeddossier online
  • meet eenvoudig in 3d of in foto weergave 
  • deel metingen met uw partners middels rapportages
  • navigeer snel middels Points Of Interest

  Om direct goed van start te gaan hebben wij onderstaande Nederlandstalige trainingsvideo's voor u gemaakt.

  .

  login NavVis IVION

  Inloggen klantportaal 

  U krijgt via BIMpartners een email met inloggegevens waarmee u toegang krijgt tot uw persoonlijke virtuele omgeving. Na het inloggen heeft u toegang tot de projecten waarbij u bent uitgenodigd.

  mark en measure NavVis IVION

  Hoe werken de meetfuncties?

  Het platform biedt uitgebreide mogelijkheden om binnen uw data verschillende soorten metingen te verrichten. Zo kunt u eenvoudig vloeroppervlakten berekenen of de inhoud van een ruimte bepalen. Alle metingen die u uitvoert, worden overzichtelijk opgeslagen en kunnen in een interactief pdf-bestand gedownload worden. Deel deze eenvoudig in uw organisatie of met derden.

  POI NavVis IVION

  Werken met Point Of Interest (POI)

  Om uw data interactief te maken voegt u eenvoudig labels (points of interest) toe aan elementen die voor uw bedrijf van belang zijn. U kunt labels op elke gewenste plek in uw data plaatsen en hier informatie en/of bestanden aan toevoegen. Doordat er online gewerkt wordt zijn updates direct voor iedereen zichtbaar. Interactiviteit en eenvoud vormen de basis van deze online omgeving en zorgen voor een efficiënte workflow binnen uw 3D data.

  crop & download NavVis IVION

  Download (deel)pointcloud

  Naast de 360 graden foto modes kan uw project ook weergeven worden als pointcloud. Alle meetdata bevindt zich ook online. Het gehele project of een deel hiervan is gemakkelijk in 3d te exporteren via de crop en download tool. Kies zelf het bestandstype waarmee u uw data wilt downloaden.

  NavVis IVION werkt naadloos samen met onder meer:
      

  NavVis IVION

  NavVis IVION Add-In voor Revit.

  De Add-In for Autodesk Revit legt de verbinding met een Revit project en de NavVis IVION cloud omgeving.  

  Gebruik de Add-in voor:

  • Sneller vervaardigen van uw BIM model
  • Vergelijk van model met as-is
  • Koppel foto's aan het BIM model
  • Traceer visueel verschillen
  • Verifieer maatvoering op afstand
  • Werk online samen met partners
  Evers Staalconstructies

  Gebruikers ervaring 

  In het hart van Haarlem zijn wij in opdracht van Heembouw gestart met de voorbereidingen voor de verbouwing van de Brinkmann. Achter de authentieke gevels aan de grote markt worden hier meerdere luxe koopappartementen en herenhuizen ontwikkeld. Deze week is gestart met het plaatsen van de eerste stalen stabiliteitsportalen, welke het gebouw stabiliseren en gereedmaken voor gebruik van een torenkraan welke in een later stadium op het dak zal worden geplaatst ten behoeve van de verdere verbouwing.

  Aan het plaatsen van het staal is een heel traject voorafgegaan. Na het kaal halen van bestaande locatie is deze door BIMpartners gescand en in beeld gebracht. BIMpartners heeft de scans vertaald naar een .IFC model welke door alle installatiepartners kan worden gebruikt. Tevens laat de gebruikte software van BIMpartners het toe dat de installatiepartners van elke willekeurige selectie uit de scangegevens de puntenwolk kan verkrijgen. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat er alleen data kan worden binnengehaald op de locaties waar de installatiepartner dit nodig heeft, en waardoor de datagrootte van de puntenwolk beperkt blijft.

  Handelbare data op de plek waar je het nodig hebt

  Evers Staalconstructies BV heeft voor het uitwerken van de eerste stalen portalen zowel gebruik gemaakt van het .ifc model als van de puntenwolk, door deze in te lezen in Tekla, het modelleerprogramma waarin de staalconstructie wordt uitgewerkt. Bij het plaatsen van de eerste portalen blijkt dat de data zeer bruikbaar is geweest en het staal bij montage perfect aansloot op de omgeving. We kijken uit naar de montage van de volgende fases!

  link naar origineel LinkedIn bericht

  Offerte aanvragen

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het 3D laserscannen? Het is mogelijk om direct een offerte op te vragen.

  Offerte aanvragen

  Terug naar overzicht