Cases

  Breestraat 139 Leiden

  Breestraat 139 Leiden

  BIM is samenwerken!

  In samenwerking met Hans Götz (GVB architecten) hebben we voor Bayer Vastgoed in de binnenstad van Leiden dit mooie plan uitgewerkt. Kenmerkend voor panden in een binnenstad, kronkelt Breestraat 139 zich tussen bestaande bebouwing door. Met een historische gevel aan de Breestraat, een prachtige houten kapconstructie en vele historische onderdelen, komt de bebouwing uit in de naastgelegen steeg. De steeg is bij Leidenaren bekend vanwege toren de Brandmeester. 

  Een exact BIM-model, van de bestaande toestand, is de basis voor de verdere planuitwerking. Om dit te bereiken hebben we de bestaande bebouwing ingemeten met onze mobiele laserscanner. Hierbij konden we het grootste deel van het bestaande dak (wat veelal plat is) met onze laserscanner ook goed inmeten. Echter het hogere deel en de directe omgeving ging vlotter met een drone. 

  Door beide technieken te combineren, hebben we in slechts één dag het project van binnen en buiten compleet ingemeten. Daarmee is een maatvaste onderlegger ontstaan, welke wij hebben omgezet naar een BIM* model bestaande toestand. Deze hebben wij naar wens van opdrachtgever in Archicad opgezet.

  *Ieder BIM model wat ons kantoor verlaat is minimaal opgezet volgens de BIM basis ils.

  3d scans en drone-technieken combineren? Wij hebben een samenwerking met dé experts in dronetechniek.

  Opdrachtgever Bayrer Wonen
  Locatie Breestraat 139 Leiden
  Jaar 2022
  Software Archicad - Navvis Ivion - DroneDeploy
  Hardware NavVis VLX, DJI Matrice 300 RTK
  Output Pointcloud E57, Archicad .PLN, IFC
  Grootte
  Terug