Cases

  Heembouw enthousiast over nieuwe scanner

  Heembouw enthousiast over nieuwe scanner

  Heembouw heeft onze innovatie als volgt beschreven in haar eigen Innovatie Magazin.

  Laser Scannen 3.0

  Op dit moment maken we bij Wonen gebruik van deze mobiele laserscanner van onze partner BIMpartners. Onze eerste ervaringen bij de Brinkmanpassage in Haarlem zijn positief. Waar we al bekend zijn met scannen op een statief, kan dit nu nog sneller met deze innovatie. Door het volledig 3D scannen van de woning, gelijktijdig met een warme- of koude opname van een woning, hebben wij nog betere uitgangspunten voor maken van de calculatie en het voorbereiden van de uitvoering. Als kers op de taart heeft de bewoner ook nog eens veel minder overlast!

  De scans met de mobiele scanner kennen een minder detailniveau (minder punten) dan met een statief scannen. Voor het meten van een klein onderdeel als een glaslat, is het beter de statiefscanner te gebruiken. Maar als het meer gaat om de indeling van ruimtes, schacht posities en/of de aanwezigheid van onderdelen, dan is het mobiele scannen meer dan toereikend. Door beide technieken te combineren binnen één project, krijg je een hoog detailniveau waar het moet en meer snelheid waar het kan.

  Komende periode laat BIMpartners ons deze scanner verder ervaren door pilots en demo’s met deze scanner uit te voeren. Bijvoorbeeld begin volgend jaar voor Complex 1013-3 in IJsselstein, waarbij planontwikkeling de voordelen live verder gaat ervaren. Maar zeker is dat voor onze klantwaarde en de bewoners dit weer een enorme stap voorwaarts is.

  zie ook het artikel op de website van Heembouw

  Geschreven door Sander Westland
  Datum 15 april 2022
  Terug