Cases

  Oudenoord - Utrecht

  Oudenoord - Utrecht

  Vaste (BIM)partner
  Al sinds onze oprichting zijn wij vaste partner van Heembouw Wonen. voor het 3d laserscannen van hun projecten. Op basis van de scandata worden BIM modellen en planvorming uitgewerkt door Heembouw Architecten.

  Bij dit project combineerde wij onze mobiele NavVis vlx scanners (indoor) met scandata van onze Trimble Geospatial X12 voor gedetailleerde & precieze gevelscans. Door een grondslag van vaste punten met Total Station in te meten vallen beide sets in de registratie naadloos op elkaar. 

  Scannen in 2 fases
  Veelal zien we dat we bij transformatie en/of renovatie projecten scannen over 2 fases. De gebouweigenaar laar bij voorkeur het pand zo lang mogelijk door renderen. Huurders gaan er liefst zo laat mogelijk uit, vaak is de planvormimg dan al gestart. We scannen dan veelal het gebouw wanneer het nog (deels) in gebruik is. Wanneer het pand later gestript en gesloopt is maken we aanvullende scans van het casco. Ook deze combineren en positioneren we op basis van eerder genoemde grondslag van vaste meetpunten. 

  Data van onze scanners bieden we aan via ons eigen klantportaal.

  Opdrachtgever Heembouw Wonen b.v.
  Locatie Oudenoord 330 - utrecht
  Jaar 2023
  Software Trimble Realworks, Navvis IVION
  Hardware Trimble x12, NavVis VLX
  Output e57, RCP, IVION
  Grootte
  Terug