Cases

  Statief op maat - Veilig alle plekken inmeten

  Statief op maat - Veilig alle plekken inmeten

  Bij BIMpartners zijn we constant op zoek naar manieren om onze kennis en scan ervaring verder uit te breiden. Echter kun je zelfs met de beste voorbereiding niet elke uitdaging voor zijn. 

  Toen onze opdrachtgever ons vroeg om een verticale schacht bij één van hun projecten in te meten was het antwoord; Komt voor elkaar! 

  Op locatie bleek dat de toegang tot de (te scannen) schacht beperkt was en het niet mogelijk zou zijn om deze veilig en zuiver in te meten met ons huidige arsenaal aan statieven. Dit gaf ons de gelegenheid om een nieuw statief te bedenken met het specifieke doel om het onmogelijke mogelijk te maken.

  Na snel een ontwerp op papier gezet te hebben, zijn we met onze schets naar Staalwerk Huizen gereden. Na kort overleg over de beste materiaalkeuze hebben we opdracht gegeven om de schets om te toveren naar een fysiek object.
   
  Het resultaat? Een multifunctioneel uitschuifbaar statief dat ons de optie biedt om veilig te scannen op plekken die we tot kort geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. We kunnen arbo-verantwoord in schachten scannen zonder er fysiek zelf in te hoeven gaan. Of kunnen over de (dak)rand van een gebouw of object scannen. Daarom zijn wij bedrijven zoals BBN enorm dankbaar voor de uitdagingen die zij ons presenteren. Hierdoor wordt BIMpartners alleen maar veelzijdiger en zijn wij klaar voor de toekomst van 3D laserscanning. 
   

  Geschreven door Tiuri Gilbert
  Datum
  Terug