Cases

  Trimble X12 - Ultieme testcase

  Trimble X12 - Ultieme testcase

  Trimble X12 test

  Sinds november 2022 zijn wij als eerste in Nederland in het bezit van de Trimble X12 hi-end laserscanner. Wij hebben deze aangeschaft naast onze mobiele scanners en Faro S150 statiefscanner.
  We zochten een scanner met een goede veldregistratie maar bovenal een scanner die ons in elke klus data levert van het hoogste niveau.  

  Veldregistratie
  De veldregistratie middels bijbehorende tablet zijn we echt super enthousiast over. We kennen de markt al sinds 2010, veel leveranciers bieden de laatste jaren een vorm van registratie op tablet of laptop. Hierbij worden de onderlinge scans, al tijdens het werken op locatie, middels een (pre)registratie aan elkaar gekoppeld. Dit geeft een tijdbesparing in het proces maar bovenal meer controle op locatie. We zien op de tablet wat is opgenomen en in welke hoedanigheid. Bij onvoldoende meetdata kunnen we in het veld besluiten een extra scan direct toe te passen. Dit werkt wel zo efficiënt en is kwaliteitsverhoging.  

  Kwaliteit Meetdata
  Een 3d scanner werkt op basis van een laserstraal en reflectie. De tijd die de lichtstraal er over doet om terug te keren bepaald de afstand van het ingemeten punt. En dit doet de X12 tot 2,187 miljoen keer / sec.!

  Omdat 3d laserscannen meet met een lichttechniek is een donker oppervlakte uitdagender dan een licht object. Voegen we aan een donker oppervlak een hoge glansgraad toe, dan vragen we echt alles van wat het instrument in huis heeft.

  Ons kantoor is gevestigd bij de Haven in Huizen. Naast ons worden prachtige exclusieve schepen gebouw door Reborn Yachts. De Reborn Bowrider in donkere kleurstelling en extreme glansgraad vormde de ultieme uitdaging om de X 12 eens flink aan de tand te voelen. Want het object was niet alleen donker en glanzend maar kent ook gebogen vormen.

  Het resultaat?
  Oordeel zelf middels de PointCloud video die wij met behulp van Nubigon hebben gemaakt.  Wij zijn echt vol lof over deze scanner!

  Waarmee gaat u ons uitdagen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Opdrachtgever
  Locatie
  Jaar
  Software Trimble perspective, Trimble Realworks, Nubigon
  Hardware Trimble X12
  Output e57, RCP
  Grootte
  Terug